Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@19:33:19 GMT

نحوه محاسبه مالیات بر حقوق چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۶۲۹۷۱

نحوه محاسبه مالیات بر حقوق چگونه است؟

در سال 96 درآمد ماهانه زیر 2 میلیون تومان معاف از مالیات است.

مالیات حقوق فردی که در ماه ۲۰ میلیون تومان دریافتی دارد با جدول معافیت حقوق سال ۱۳۹۶ چگونه باید حساب شود؟

به گزارش جماران،هر سال طبق قانون، سازمان امور مالیاتی کل کشور میزان معافیت حقوق را بر اساس بودجه تنظیم شده برای آن سال تنظیم و برای اجرا ابلاغ میکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
طبق بخشنامه ارسالی سازمان امور مالیاتی میزان معافیت مالیاتی حقوق در سال ۹۶، ۲۴۰۰۰۰۰۰۰ ریال درسال است و تا ۵ برابر آن مشمول مالیات سالانه ۱۰ درصد می‌شود. مازاد این میلغ با نرخ ۲۰ درصد محاسبه خواهد شد. مثال:

معافیت سالانه حقوق با توجه به قانون: ۲۴۰/۰۰۰/۰۰۰ =۱۲*۲۰/۰۰۰/۰۰۰ریال

حقوق سالانه فرد:

۲/۴۰۰/۰۰۰/۰۰۰ =۱۲*۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ریال

حقوق مشمول مالیات فرد :

۲/۱۶۰/۰۰۰/۰۰۰ = ۲۴۰/۰۰۰/۰۰۰-۲/۴۰۰/۰۰۰/۰۰۰ریال

فردی که حقوق ماهیانه او فرضا ۲۰ میلیون تومان باشد برای محاسبه مالیات بر حقوق او این گونه محاسبات را انجام میدهیم:

طبق قانون تا ۵ برابرمعافیت حقوق سالانه با نرخ ۱۰ درصد و مازاد آن با نرخ ۲۰ درصد محاسبه می شود

۱/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ =۵*۲۴۰/۰۰۰/۰۰۰ریال

پس:

۱۲۰/۰۰۰/۰۰۰= ۱۰%* ۱۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰

۹۶۰/۰۰۰/۰۰۰ = ۲/۱۶۰/۰۰۰/۰۰۰-۱/۱۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰

۱۹۲/۰۰۰/۰۰۰= ۲۰%* ۹۶۰/۰۰۰/۰۰۰

مالیات حقوق سالانه این شخص برابر است با :

۳۱۲/۰۰۰/۰۰۰=۱۲۰/۰۰۰/۰۰۰+۱۹۲/۰۰۰/۰۰۰

مالیات حقوق ماهیانه هر شخص :

۲۶/۰۰۰/۰۰۰ = ۱۲ تقسیم بر ۳۱۲/۰۰۰/۰۰۰

نکاتی که باید در معافیت مالیات حقوق سال ۱۳۹۶ به آن باید دقت کرد مواردیست که در زیر مطرح می‌شود: معافیت مالیات حقوق تا ۵ برابر میزان معافیت سالانه را با نرخ ۱۰درصد اعمال میکنیم. این مقدار در سال‌های قبل ۷ برابر بود . مورد بعدی معافیت مالیات حقوق سال ۹۶ برای بخش دولتی و خصوصی یکسان سازی شد.

براساس این گزارش تفاوت نظرهای میزان معافیتاز ۱۵۰۰میلیون تومان و اعداد دیگر که شایعه های آن به گوش می‌رسید این مبلغ به میزان ۲ میلیون تومان ماهانه تصویب شد.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۶۲۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مرکز پژوهش‌های مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ به دولت در مورد سهمیه‌بندی بنزین پیشنهادی ارائه کرد که بر اساس آن دولت باید از خردادماه سال آینده به سرپرست خانوارهای فاقد خودرو به ازای هر نفر، ماهانه ۱۵ لیتر سهمیه بنزین اعطا کند که این سهمیه از محل حذف سهمیه خانوارهای دارای سه خودرو و بیشتر تامین می‌شود.

ایلنا نوشت: فریدون عباسی در ارزیابی این پیشنهاد اظهار داشت: بنده کلا نسبت به طرح‌ها نظر مثبتی ندارم. بنزین ماده‌ای است که در خودرو استفاده می‌شود، چرا باید به افراد بنزین داده شود؟ در هیچ جای دنیا مشکلی بنزین ندارند، سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد و مردم مصرف می‌کنند، چون هزینه‌ها در کشورهای دیگر واقعی است سوخت هم مثل بقیه کالاها است در کشور ما بیش از حد به این موضوع پرداخته می‌شود، بنزین نباید ابزاری برای بهم زدن آرامش مردم شود.

وی با بیان اینکه تخصیص بنزین به افراد به جای خودرو در راستای اعطای یارانه بیشتر به اقشار کم‌درآمد نیست، افزود: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شاید کسی نمی‌خواهد خودرو داشته باشد یا گواهینامه ندارد و یا ترجیح می‌دهد از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند، بنابراین لزومی ندارد سوخت به افراد اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهتر است به اصلاح نظام حقوق و دستمزد بپردازیم و ارجح‌تر است که ارزش پول ملی را حفظ و تورم را کنترل کنیم و نسبت به افزایش درآمد کسانی که درآمد ثابت دارند و حقوق‌بگیر هستند اقدام کنیم تا میزان حقوق دریافتی این افراد با تورم سازگار باشد نه اینکه هر سال کمتر از میزان تورم افزایش دستمزد داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مشکل کشور در سهمیه‌بندی بنزین نیست، بنزین نباید سهمیه‌بندی شود جز در موارد بحران مثل زمان جنگ آشکار؛ اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و بنزین با کارت سوخت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ما باید همین شیوه تخصیص بنزین با کارت را درست اجرا کنیم یعنی هر شخصی با کارت شخصی سوخت را دریافت کند، قیمت هم مشخص باشد و اگر کسی بخواهد بنزین بیشتری مصرف کند باتوجه به اینکه کشور امکان تولید بنزین به میزان تقاضا را ندارد بنزین را با نرخ وارداتی دریافت کند.

عباسی خاطرنشان کرد: واردات بنزین ارزبر است بنابراین هر شخصی بخواهد بنزین بیشتری به مصرف برساند باید قیمت وارداتی یعنی هزینه واردات، حمل نقل و هزینه جایگاه باید در این نرخ گنجانده شده و قمیت واقعی را پرداخت کند و کسی هم مصرف کمتری دارد بنزین تولید داخل را با نرخ یارانه‌ای که دولت در نظر گرفته دریافت کند.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902069

دیگر خبرها

  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • جزئیات سقف ۱۸ میلیارد تومانی معافیت‌های مالیاتی برای صاحبان مشاغل
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • حقوق روسای اتحادیه اروپا چقدر است؟
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • ابراز نگرانی کمیسر عالی‌ حقوق بشر سازمان ملل از نحوه برخورد با دانشجویان معترض
  • اعمال حق تأهل در حقوق کارگران به میزان ۵۰۰ هزار تومان