Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@01:38:24 GMT

جدول محاسبه مالیات بر درآمد حقوق سال ۱۴۰۱

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۲۸۸۷۶

جدول محاسبه مالیات بر درآمد حقوق سال ۱۴۰۱

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، وزارت کار هرسال پس از تعطیلات نوروز، نرخ جدیدی برای حقوق کارمندان و کارگران تعیین می‌کند. افزایش این رقم باعث تغییر میزان مالیات بر درآمد افراد می‌شود. برای اطلاع از معافی مالیات و همچنین میزان مالیاتی که باید در سال ۱۴۰۱ پرداخت کنید نیاز به اطلاعات معتبری دارید. نکاتی ضروری که تعیین می‌کنند در سال جدید چه‌مقدار از حقوقتان بابت مالیات کسر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مایل به اطلاع از نرخ جدید مالیات با استفاده از جدول مالیات حقوق ۱۴۰۱ هستید، در این مطلب کلیه موارد مرتبط را آورده‌ایم. فقط کافی است چند دقیقه از وقتتان را به خواندن این مقاله اختصاص دهید.

مالیات حقوق چی ست؟ محاسبه مالیات حقوق برعهده چه‌کسی است؟

کلیه اشخاص حق یقی و حقوقی شاغل در مراکز دولتی یا خصوصی که ماهانه درآمدی کسب می‌کنند، ملزم به پرداخت مالیات هستند. مالیات بر حقوق افراد از نظر ثبات، کارآیی، سهولت وصول و واقعی بودن منشأ آن حجم اهمیت بسیاری دارد.

مالیات حقوق به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می‌شود:

مالیات مستقیم: به‌صورت مستقیم از حقوق و دارایی افراد به‌دست می‌آید. تفاوتی ندارد که افراد حقیقی باشند یا حقوقی؛ مالیات مستقیم از درآمد ماهیانه آن‌ها کسر خواهد شد.

مالیا ت غیرمستقیم: حتما هنگام استفاده از کالا یا خدمات، با واژه مالیات بر ارزش افزوده مواجه شده‌اید. مالیات غیرمستقیم دقیقا مقدار هزینه اضافه‌تری است که موقع خرید محصولات یا استفاده از خدمت خجدول محاسبه مالیات بر درآمد حقوق سال ۱۴۰۱ اصی می‌پردازیم.

موارد مشمول مالیات حقوق در سال ۱۴۰۱

برا ی حقوق سال ۱۴۰۱ سقف معافیت مالیاتی سالانه تعیین شده‌است. طبق بند (۵) تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ این مبلغ ششصد و هفتاد و دو میلیون (۶۷۲,۰۰۰,۰۰۰) ریال است. به عبارتی مطابق جدول مالیات حقوق ۱۴۰۱ که در ادامه آن را توضیح خواهیم داد، میزان معافیت مالیاتی ماهانه ۵۶ میلیون (۵۶.۰۰۰.۰۰۰) ریال است. افرادی که در شرکت‌ها، کارگاه‌ها و موسسات بزرگ یا کوچک مشغول به‌کار هستند از طریق نرم افزار حسابداری به‌راحتی امکان محاسبه میزان مالیات خود و افراد دیگر را دارند.

کارکنان و کارمندان بخش خصوصی و دولتی بر اساس موارد مختلفی مشمول مالیات می‌شوند. مواردی از قبیل: حق شاغل، حق شغل، فوق‌العاده مستمر و غیر مستمر، فوق‌العاده مدیریت و پرداختی‌های دیگر مانند کارانه‌ها در مقدار مالیات تأثیر دارند. فقط میزان عیدی آخر سال است که اثری روی میزان مالیات ندارد.

چه مواردی شامل مالیات حقوق نمی‌شوند؟ معافیت مالیات

درست است که پرداخت مالیات توسط حقوق بگیران کشور الزامی است؛ اما مواردی که در ادامه ذکر می‌کنیم معاف از مالیات هستند:

● پاداش نهضت سواد آموزی

● حق شیر

● حق التضمین (کسر صندوق)

● عیدی

● بازخرید ایام مرخصی

● پاداش آخر سال

● کمک هزینه عائله‌مندی

● کمک هزینه مسکن و خوار و بار در ایام بیماری

همچنین مأمورین سیاسی خارجی و کارشناسان خارجی در ایران، کارمندان سفارت‌خانه‌ها و کنسول‌گری‌ها، افراد بازنشسته و از کار افتاده، پرسنل نیروهای مسلح و ارتش و وجوه جبران خسارت از طرف بیمه نیز معاف از مالیات هستند. اگر بنا به شغلتان مجبور به انجام سفرهای متعددی هستید نیز از شما مالیاتی گرفته نخواهد شد.

جدول مالیا ت حقوق ۱۴۰۱ را چه کسی تعیین می‌کند؟؛ مزایای پرداخت مالیات

کلیه افراد حقیقی و حقوقی که در ماه درآمدی کسب می کنند و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، بنا به قانون هیأت دولت ملزم به پرداخت بخشی از حقوق به‌عنوان مالیات به وزارت اقتصاد و دارایی هستند. با تغییر میزان حقوق وزارت کار ۱۴۰۱، میزان مالیات افراد و معافیت مالیاتی کارگران و کارمندان نیز در سال جدید دستخوش تغییر شد.

دولت روی مالیات کارگران و کارمندان حساب ویژه‌ای می‌کند! زیرا از این طریق قادر به تأمین هزینه‌های موردنیاز کشور است. از آن‌جایی که این مبلغ ماهانه از حقوق افراد کسر می‌شود؛ بنابراین برای رشد فعالیت‌های اقتصادی و خدماتی می‌توان از مالیات شهروندان استفاده کرد.

جدول مال یات حقوق ۱۴۰۱

از آ ن‌جایی که افراد با توجه به سابقه و جایگاه شغلیشان حقوق متفاوتی دریافت می‌کنند؛ بنابراین مالیات پرداختی‌شان نیز متفاوت است. میزان مالیات را به ۵ پله تقسیم کرده اند و ما نیز برای راحتی کار شما این ۵ پله مالیات حقوق را به‌صورت جدولی آورده‌ایم. اکنون باتوجه به درآمدتان، از میزان مالیاتی که ملزم به پرداخت هستید به درستی مطلع خواهید شد.

پله

درآمد مشمول ماهانه (میلیون ریال)

درآمد مشمول سالانه (میلیون ریال)

درصد مالیات

۱

۰ تا ۵۶

۰ تا ۶۷۲

۰

۲

نسبت به مازاد ۵۶ تا ۱۵۰

نسبت به مازاد ۶۷۲ تا ۱۸۰۰

۱۰

۳

نسبت به مازاد ۱۵۰ تا ۲۵۰

نسبت به مازاد ۱۸۰۰ تا ۳۰۰۰

۱۵

۴

نسبت به مازاد ۲۵۰ تا ۳۵۰

نسبت به مازاد ۳۰۰۰ تا ۴۲۰۰

۲۰

۵

نسبت به مازاد مازاد بر ۳۵۰

نسبت به مازاد مازاد بر ۴۲۰۰

۳۰

در سال ۱۴۰۱ نیز مطابق سال‌های گذشته حق اولاد، حق مسکن و حق بن نیز شامل مالیات می‌شود. اگر فردی برای پرداخت مالیات اقدام نکند، ملزم به پرداخت جریمه‌ای معادل ۱۰ درصد مالیات حقوقش خواهد بود. همچنین به‌ازای هر ماه دیرکرد، ۲.۵ درصد مالیات به جریمه‌اش افزوده می‌شود.

انجام امور حسابداری؛ محاسبه حقوق و مالیات با سپیدار سیستم

از آنجایی که محاسباتی همچون مالیات حقوق ۱۴۰۱ نیاز به دقت و سرعت بالایی دارند، بهترین راه استفاده از نرم افزارهای حسابداری است. علاوه‌بر مالیات، امکان حساب کردن حقوق، دستمزد و حق بیمه از این طریق مهیا می‌شود.

نرم افزارهای حسابداری سپیدار سیستم کامل‌ترین و معتبرترین ابزاری است که در اختیار شرکت‌های بزرگ و کوچک قرار داده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و بهره‌مندی از امکانات این نرم‌افزار با ۰۲۱۸۱۰۲۲۲۲۲ تماس بگیرید. همچنین در وب‌سایت سپیدار سیستم به‌نشانی sepidarsystem.com کلیه امکانات به‌همراه نکات آموزشی وجود دارد.

کد خبر 5482032

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت امور اقتصادی و دارایی مالیات مالیات بر درآمدهای مستقیم نرم افزار حسابداری کسب و کار هواوی گروه خودروسازی سایپا قیمت خودرو حشرات تبلیغات مترو دوبی موبایل آپارتمان دندانپزشکی مصاحبه دکتری ماه محرم صنعت خودروسازی ملزم به پرداخت پرداخت مالیات معافیت مالیات نسبت به مازاد میزان مالیات مالیات حقوق حقوق ۱۴۰۱ سال ۱۴۰۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۲۸۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرار مالیاتی با دفتر ویترینی

هر قدر که سیاست‌های مالیاتی برای اخذ مالیات گسترده‌تر می‌شود، ترفند‌های برخی از مؤدیان مالیاتی که به دنبال کاهش مالیات پرداختی خود هستند، سریع‌تر به‌روزرسانی می‌شود.

به گزارش دنیای اقتصاد، البته این یک وجه ماجرا است، وجه دیگر این است که سیاستگذار باید فضایی به‌وجود آورد که بنگاه‌ها منفعت پرداخت مالیات را درک کنند و محل مخارج مالیاتی برای مؤدیان مشخص شود. علاوه بر این در گزارشی دیگر، آخرین عملکرد مالیاتی در پایان سال گذشته و ابتدای سال جاری مورد بررسی قرار گرفت.

سازمان امور مالیاتی گزارش عملکرد خود در سال ۱۴۰۲ را به‌روز و از عملکرد فروردین‌ماه ۱۴۰۳ رونمایی کرد. بر این اساس، مالیات‌های وصول‌شده در سال ۱۴۰۲ به حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومان بالغ شده است که با توجه به عدد ۸۳۸ هزار میلیارد تومانی قانون بودجه ۱۴۰۲، از تحقق ۹۶.۱ درصدی درآمد‌های مالیاتی حکایت دارد. در فروردین‌ماه نیز درآمد‌های مالیاتی وصول‌شده از ۵۶ هزار میلیارد تومان عبور کرد. بررسی دقیق‌تر مالیات‌های دریافت‌شده در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که مالیات اشخاص حقوقی به ۳۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده و مالیات بر درآمد نیز از سطح ۱۴۲ هزار میلیارد تومان عبور کرد.

مالیات بر ثروت نیز به ۲۸ هزار میلیارد تومان رسید تا مجموع مالیات‌های مستقیم از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان عبور کند. به این ترتیب ۶۰ درصد درآمد‌های مالیاتی به مالیات‌های مستقیم اختصاص دارد. در نهایت مالیات بر کالا‌ها و خدمات نیز در ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ به ۳۲۱ هزار میلیارد تومان رسید تا پازل مالیاتی سال ۱۴۰۲ تکمیل شود.

سازمان امور مالیاتی، گزارش مالیات محقق‌شده در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد و به این ترتیب پرونده عملکرد مالیاتی در قانون بودجه ۱۴۰۲ را بست. بر این اساس بیش از ۹۶ درصد از درآمد‌های مالیاتی پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه محقق شد که جزئیات آن در این گزارش تشریح می‌شود. از سوی دیگر، آمار‌های مالیاتی فروردین‌ماه نشان می‌‎دهد که مالیات وصول‌شده در اولین ماه سال جدید از سطح ۵۶ هزار میلیارد تومان عبور کرده است.

جزئیات مالیات‌های مستقیم

بررسی آمار‌های ۱۲ ماه نشان می‌دهد که ۶۰ درصد از کل مالیات‌های وصول‌شده در سال ۱۴۰۲ مربوط به مالیات‌های مستقیم است. این بخش شامل سه گروه مالیات اشخاص حقوقی، مالیات بر درآمد‌ها و مالیات بر ثروت می‌شود. در مجموع بیش از ۴۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات مستقیم در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شده بود؛ اما مالیات محقق‌شده از این عدد فراتر رفت و به بیش از ۴۸۴ هزار میلیارد تومان رسید. بر این اساس میزان تحقق مالیات‌های مستقیم از ۱۰۶ درصد فراتر رفت تا سهم این بخش از درآمد‌های مالیاتی دولت در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۶۰ درصد برسد.

اشخاص حقوقی غیر دولتی در صدر

بررسی دقیق‌تر مالیات اشخاص حقوقی نشان می‌دهد که عمده درآمد‌های این بخش به مالیات اشخاص حقوقی غیر دولتی تعلق دارد. بر این اساس، از کل ۲۹۶ هزار میلیارد تومان مالیات در نظر گرفته‌شده در قانون بودجه، ۲۵۸ هزار میلیارد تومان آن به این گروه تعلق دارد. از این مقدار، بیش از ۲۵۵ هزار میلیارد تومان محقق شده است که عملکرد ۹۹ درصدی این بخش را نشان می‌دهد. مالیات بر عملکرد شرکت‌های دولتی دومین بخش قابل‌‎توجه این بخش است که در قانون بودجه ۲۰.۵ هزار میلیارد تومان مالیات برای آن پیش‌بینی شده که در عمل ۲۱.۶ هزار میلیارد تومان محقق شده و عملکرد حدودا ۱۲۰ درصدی را از خود بر جای گذاشته است. در مجموع ۳۱۳ هزار میلیارد تومان مقدار محقق‌شده مالیات اشخاص حقوقی است که از تحقق ۱۰۵.۸ درصدی آن خبر می‌دهد.

مالیات بر درآمد، فراتر از انتظار

در حالی‌که در قانون بودجه مالیات بر درآمد معادل ۱۲۲ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود، آمار‌های منتشر شده نشان می‎دهد مقدار محقق‌شده مالیات بر درآمد در سال ۱۴۰۲ از سطح ۱۴۲ هزار میلیارد تومان عبور کرده است که از تحقق ۱۱۶.۳ درصدی آن حکایت دارد. بررسی جزئیات این بخش نشان می‌دهد مالیات حقوق کارکنان بخش خصوصی بیشترین مقدار تحقق را داشته و عملکرد ۱۲۵.۲ درصدی را بر جای گذاشته است. مالیات بر مشاغل نیز بخش دیگری است که عملکرد بالایی را برجای گذاشته و مقدار محقق‌شده آن در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۵ درصد رسیده است.

ناکامی در مالیات از ثروت

در میان بخش‌های اصلی مالیات‌های مستقیم، مالیات بر ثروت بدترین عملکرد را داشته است. بر این اساس، در حالی‌که ۳۷.۶ هزار میلیارد تومان مالیات بر ثروت در قانون بودجه در نظر گرفته شده بود، ۲۸.۷ تومان مالیات بر ثروت محقق شد. بر این اساس عملکرد سازمان مالیاتی در این بخش به ۷۶.۲ درصد می‌رسد. یکی از شکست‌های بزرگ سازمان مالیاتی در این بخش به مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی از سکنه و واحد‌های مسکونی گران‌قیمت بازمی‌گردد.

بر این اساس، میزان تحقق مالیات بر واحد‌های مسکونی خالی از سکنه تنها ۰.۳ درصد بوده و در بخش واحد‌های مسکونی گران‌قیمت تنها ۱۴.۵ درصد محقق شده است. این در حالی است که مالیات بر کالا‌ها و خدمات در بودجه ۱۴۰۲ معادل ۲۵۲.۹ در نظر گرفته شده بود، عملکرد این بخش به بیش از ۳۲۱ هزار میلیارد تومان رسید و میزان تحقق ۱۲۷ درصدی را به ثبت رساند.

دیگر خبرها

  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود
  • قیمت دینار عراق امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود / ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه این کارگران نیاز است + فیلم
  • بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها ۸.۳ میلیارد دلار به کشور ضرر می‌زند
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی
  • قیمت محصولات سایپا +جدول
  • فرار مالیاتی با دفتر ویترینی